Dousposabljanje trenerjev - sklep Komisije za šolanje kadrov pri NZS

Spoštovani trenerji,

posredujemo vam informacijo glede možnosti dousposabljanja trenerjev v prihodnje (za vse trenerje, ki še niso opravili dousposabljanja v skladu z ZŠpo-1).

Dousposabljanje morajo opraviti vsi trenerji, ki želijo delovati v športu, kakor tudi trenerji, ki želijo nadaljevati izobraževanje po programih šolanja kadrov NZS.

Sklep Komisije za šolanje kadrov:

Kandidati, ki še niso opravili dousposabljanja za 1. in 2. stopnjo usposobljenosti (nogomet, futsal), lahko to opravijo na 2 načina:

  • Opravijo dousposabljanje za 1. stopnjo preko drugih pooblaščenih institucij (FŠ, OKS …) pod pogoji, ki jih določajo njihovi razpisi;
  • Se redno vpišejo na usposabljanje za 1. oz. 2. stopnjo (po opravljeni 1. stopnji), poslušajo predavanja iz zahtevanih vsebin, opravijo izpit in poravnajo stroške usposabljanja. Ob naslednjih razpisih v letu 2022 se tem kandidatom ob rednih razpisih omogoči najmanj 5 mest.
  • Kandidatom, ki se prijavijo na redno usposabljanje, se stroški usposabljanja znižajo za že opravljene in priznane vsebine.
  • Kandidati Trener UEFA B morajo opraviti 1. in 2. stopnjo dousposabljanja.

Lep pozdrav,
Zdenko Maučec,
ZNTS, generalni sekretar ZNTS

 

Licenčni seminar 2021

Spoštovani trenerji.

Kot smo vas že obvestili in ste prejeli obvestilo tudi iz strani ZNTS, bo letošnji licenčni seminar zaradi razmer v državi, ki nam ne omogočajo izvedbe seminarja v živo, potekal preko spleta. Trenerji morate seminar opraviti najkasneje do petka, 25. 6. 2021. Kasneje se bo ta zaprl in ga ne bo več mogoče opravljati.

Upoštevajte spodnja navodila in vse korake:

  1. Najprej se v sistemu Regista prijavite na seminar ZNT Maribor - 2020/21, licenčni seminar UEFA B in C, od 25.5. do, 25.06.2021. Trenerji A, PRO in UEFA PRO se seveda prijavite na drug seminar, ki ga organizira ZNTS.

(V kolikor imate težave z dostopom ali prijavo, nam pišite na našo elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Kratka navodila za prijavo so dostopna tukaj: http://www.zntmaribor.si/images/navodila/Regista_navodila_za_prijavo_trenerja_na_seminar_2018.pdf

  1. Ogledate si vse videoposnetke na tej povezavi: https://vimeo.com/showcase/8511225
  2. Izpolnite obrazec: https://forms.gle/cguhzfCwjrJJQL2W7
  3. Poravnate kotizacijo v višini 12 € (na trenerja) na TRR ZNT Maribor:

Združenje nogometnih trenerjev Maribor Engelsova ulica 6 2000 Maribor TRR: SI56 0417 3000 1334 041 Referenca: SI99 Namen: Kotizacija za licenčni seminar 2021

(V kolikor klubi plačujete za več trenerjev hkrati, v namen OBVEZNO vpišite imena in priimke trenerjev ALI pa nam poimenski seznam trenerjev za katere ste plačali, posredujete na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

* Častni člani ZNTM so opravičeni od plačila kotizacije.

  1. Poravnate letno članarino 20 € (v kolikor še niste) na TRR ZNT Maribor:

Združenje nogometnih trenerjev Maribor
Engelsova ulica 6
2000 Maribor

TRR: SI56 0417 3000 1334 041
Referenca: SI99
Namen: Ime in priimek trenerja – članarina za leto 2021

(V kolikor klubi plačujete za več trenerjev hkrati, v namen OBVEZNO vpišite imena in priimke trenerjev ALI pa nam poimenski seznam trenerjev za katere ste plačali, posredujete na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Seminar vam bomo priznali le, če boste opravili oz. uredili vse zgornje točke. V začetku julija vam bomo v Registi dodelili 50 točk, ki jih boste NUJNO potrebovali za izdajo licence za novo tekmovalno sezono 2021/2022. Za izdajo redne licence potrebujete 60 točk, to pa ne velja za trenerje, ki ste licenco opravili v zadnjem letu in še niste zahtevali prve izdaje licence.

Osebne podatke v spletnem obrazcu zbiramo samo za lastne namene in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Klube in trenerje naprošamo, da si pri sami izpeljavi seminarja pomagate, v kolikor bi se kje pojavile kakšne tehnične težave.

Želimo vam obilo uspeha ter užitkov ob gledanju video vsebin.

Športni pozdrav,
Vodstvo ZNT Maribor

 

Dousposabljanja za trenerje C in UEFA B v letu 2021 - ZADNJA TERMINA

Spoštovani trenerji.


Posredujemo vam OBVESTILO iz strani OKS in NZS.

Spoštovani,
obveščamo vas, da pripravljamo z nosilcem do-usposabljanja OKS - ZŠZ še ZADNJI razpis za do-usposabljanje za pridobitev strokovnega naziva:

Strokovni delavec 1 – športno treniranje – nogomet, (C licenca)
Strokovni delavec 1 – športno treniranje – mali nogomet/futsal,

Strokovni delavec 2 – športno treniranje – nogomet (UEFA B licenca) in
Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet/futsal.

Za popolno 2. stopnjo morajo kandidati opraviti 1. in 2. stopnjo do-usposabljanja.

Do-usposabljanje za 1. stopnjo bo 9. – 11. 7. 2021 v Celju in do-usposabljanje za 2. stopnjo 19. – 22. 8. 2021 v Ljubljani.

Vsi zaposleni se bodo kot v preteklosti prijavljali na platformo OKS – ZŠZ. Vsi študenti, brezposelni, upokojenci ... pa preko prijavnice na NZS. Usposabljanje bo brezplačno, za opravljeno pa bo štela 100% udeležba.

Vsi študenti, brezposelni, upokojenci se prijavite preko NZS (spodnja povezava).
https://www.nzs.si/NZS/Trenerji/Usposabljanja/Dousposabljanja_2021
Potrebna dokumentacija: prijavnica, kopija šolskega spričevala (najmanj IV. stopnja) in trenerska diploma.
Odgovorna oseba bo Daniel Videtič: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

URADNA RAZPISA STA OBJAVLJENA na spletni strani OKS. https://usposabljanje.olympic.si/razpisi/aktualni-razpisi (vsi zaposleni)
 
***

Zakaj trenerji morate opraviti dousposabljanje?
Dousposabljanje mora opraviti vsak trener, ki ima trenersko izobrazbo C ali UEFA B in je licenco opravil pred letom 2018, v nasprotnem primeru trenerju z novo sezono licenca ne bo več priznana iz strani države (Zakon o športu RS, 2017).
Trenerji, ki ste se izšolali za trenerja C ali UEFA B od leta 2018 naprej ali ste dousposabljanje opravili v zadnjih letih in imate v Registi vloženo že novo diplomo (v glavi je slovenski grb), ne rabite opravljati dousposabljanja in je ta dopis za vas brezpredmeten.
 
Več informacij najdete tukaj:
http://www.zntmaribor.si/index.php/izobrazevanja/dousposabljanje

Zadeva je RESNA ter obvezna, v kolikor ne želite ostati brez vaše trenerske licence. Opozorite tudi kolege trenerje, za katere veste, da dousposabljanja še niso opravili. To bosta čisto zadnja termina!
Vsa dousposabljanja so v domeni OKS in NZS, zato se za vsa vprašanja obračajte na njih. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Športni pozdrav,
Dejan Žmavc, sekretar ZNT Maribor